artikel

Luxe koffievariaties

Horeca


Luxe koffievariaties bieden uw gasten diversiteit, hebben behoorlijke marges en verbeteren uw bedrijfsimago. Richtprijs voor luxe koffievariaties zonder alcohol is € 2,50 in de randstad en € 2,27 elders in Nederland.

Cappuccino
Cappuccino is espresso met een laagje opgeklopte of opgestoomde melk erop, met daarop wat cacaopoeder. De melk wordt meestal opgestoomd met het stoompijpje. Als u veel cappuccino’s achter elkaar moet maken, kan dit steeds moeilijker worden: de melk wordt veel te heet.

Voorkom problemen met de melk in cappuccino

Ristretto
Een normale hoeveelheid koffie met minder water gezet: dat is een ristretto. Deze is altijd sterker dan gewone koffie. Serveer een ristretto daarom, net als espresso, in een klein kopje. Omdat het verschil tussen beide koffies niet altijd duidelijk is, is het raadzaam de gast het uit te leggen wanneer deze een van de twee bestelt.

Cafe Latte
Serveer een espressokoffie van 8 cc in een 18 cc grote kop en vul deze af met warme melk.

Cafe Crema
Serveer deze lange espressokoffie in een kopje van 14 cc en vul deze af met room.

Panna Mantata
Serveer deze lange espressokoffie in een cappuccino kop dat verder wordt afgevuld met slagroom en een toefje cacao.

Java Mokka
Meng een espressokoffie met een gelijk deel warme chocolademelk. Voeg hieraan een mespuntje kaneel toe.

Espresso Romano
Leg een schijfje citroen in een espressokopje. Schenk hierover een espressokoffie. Wordt met veel suiker gedronken.

Cafe Suisse
Serveer een espressokoffie in een theeglas. Voeg de melk toe. Dek dit af met een laag slagroom met daarop een toefje geraspte Zwitserse kaas.

Satans koffie
Doe twee theelepels gehakte gember in een glas. Vul dit aan met espressokoffie. Voeg twee eetlepels gembernat toe. Roer dit even door. Dek dit af met licht gezoete slagroom. Serveren met een lange lepel.

Koffie milkshake met ijs
Voeg een ½ kopje melk, ½ kopje roomijs, sterke hete koffie en een suikerlepel bastardsuiker samen in een glas op voet. Roer alles goed door. Serveer dit zo heet mogelijk.

Cafe a l`italienne
Doe wat fijngewreven sinaasappelschil en drie druppels Angostura bitter in een hoog porseleinen kopje. Vul dit met espresso bij. Garneren met slagroom.

Cafe Frappe
Meng 2 eetlepels gesuikerde gecondenseerde melk, 1 snufje vanillepoeder en 1 kleine kop sterke koffie. Klop ze met een electrische klopper of in de shaker. Giet het mengsel in de glazen en voeg aan elk een ijsblokje toe.

Granita di caffe
Voeg 1 kop zeer sterke koffie, 4 stukken suiker, 1 eetlepel slagroom en 1/3 gestampt ijs samen.

Bereken de kostprijs van uw koffievariaties

Rudesheimer kaffee
Vermeng een verwarmde Asbach Uralt met hete espresso koffie. Maak het met slagroom af en bestrooi het met wat cacaopoeder. Serveren met een chocolaatje.

Koffie verkeerd
Meng eenderde deel koffie met tweederde deel melk. Warm de melk op met het stoompijpje van het espresso-apparaat.

Latte Macchiato
Schenk eenderde deel espresso, eenderde deel warme melk en eenderde deel melkschuin in een glas.

Wiener melange
Vul een hoog glas met een metalen houder met tweederde koffie en voor eenderde met warme melk. Doe er vervolgens slagroom op.

Reageer op recepten

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels