artikel

Prijzen voor branche-innovaties

Horeca

In samenwerking met sauzen- en vettenproducent Remia startte Snackkoerier onlangs de vakwedstrijd om de Goed Idee Trofee *weer op. Eigenaren en medewerkers van cafetaria-achtige bedrijven, ijssalons, pizza- en broodjeszaken en lunchrooms werden in nummer 6 uitgenodigd om vernieuwende ideeën voor de bedrijfsvoering aan te leveren.

Naast de innovaties die enkele bedrijven vorig jaar al inleverden, kreeg Snackkoerier inmiddels opnieuw een aantal suggesties binnen. Zo stuurde J. van der Meulen van cafetaria Lyts Begjin in Harkema een goed idee om het uitmeten van frites in gezinszakken te vergemakkelijken. ‘Wegen met een weegschaal is vaak te complex en ongebruikelijk in de cafetaria’, licht de Friese snackbarhouder toe. ‘Heel simpel kan het met een plastic bak waarin bijvoorbeeld kruiden hebben gezeten. Na reiniging knip ik er gewoon een stuk af, totdat je de juiste maat hebt. En als de frites duurder wordt, knip je er weer een randje af.. Zelf gebruik ik twee maten: voor twee en voor drie gulden. Maar met dit systeem zijn natuurlijk nog meer maten te maken.’

Zend uw idee in
U ziet, gemak zit soms in de eenvoud. In de vakwedstrijd om de Remia Goed Idee Trofee hoeft het niet alleen om grote innovaties te gaan. Kleine verbeteringen leveren vaak al het nodige gemak of geld op. Ga dus ook de uitdaging aan en zend uw vernieuwende idee in. Dit kan naar Snackkoerier Vakwedstrijden, Postbus 4, 7000 BA in Doetinchem. Faxen is eveneens mogelijk: (0314)349797. En e-mailen kan natuurlijk ook: red.snackkoerier@ebi.nl. Hoe uitgebreider u uw idee uitlegt, des te beter. Foto’s of ander illustratiemateriaal zijn daarbij van harte welkom.

Tot wanneer?
De inzendtermijn voor de Remia Goed Idee Trofee loopt nog tot 1 november 2001. U stemt ermee in dat Snackkoerier eventueel uw inzending tussentijds aan de lezer presenteert. Eind dit jaar zet Snackkoerier alle ingezonden innovaties op een rijtje. Een deskundige jury beoordeelt welke drie ideeën in de prijzen vallen. De prijsuitreiking heeft plaats tijdens de Horecava 2002 in Amsterdam.

De prijzen
Wat kunt u winnen? De eerste plaats is goed voor de exclusieve Remia Goed Idee Trofee 2001 en 2500 gulden cash of 5000 gulden aan Remia-producten. De tweede prijs is 1000 gulden of 2000 gulden aan Remia-producten, terwijl nummer drie 500 gulden of 1000 gulden aan Remia-producten verdient. Voor de drie prijswinnaars is er tevens een oorkonde. Bovendien ontvangen alle deelnemers van wie het idee in Snackkoerier wordt geplaatst een door Remia beschikbaar gestelde cadeaubon.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels