artikel

Haal meer uit ijs

Horeca

IJs! Met de zomer in aantocht een prima manier om extra omzet te genereren. Serveer eens een Italiaanse Aurora of huur een ijskar die u op uw terras neerzet. Aandacht en kopers gegarandeerd. Zibb verzamelde een aantal ideeën om meer omzet uit ijs te halen.

Doe eens Italiaans en zet uw gasten een typische gelato voor. Maak bijvoorbeeld eens een Piú Bella, een creatie van vanilleijs, mango- en frambozensorbetijs met meloenbolletjes en abrikozen-crème fraîche. Zonder twijfel zijn uw gasten bereid er ƒ9,75 voor te betalen.

Recepturen Italiaanse ijscoupes

In de jaren ’20 streken de eerste Italianen in Nederland neer om hun ijs te verhandelen. Hun drijfveer was armoede. Om de Nederlanders Italiaans ijs te leren eten, deelden ze gratis ijs uit. Pas in de jaren ’60 begon de echte bloei van de Italiaanse ijssalon.

Van ijskar tot ijssalon

Huur op een zonnige dag eens een traditionele ijskar en plaats deze op uw terras. Wedden dat dat extra klanten trekt? Of probeer uw gasten te verleiden met een recept van een SVH Meesterijsbereider. Klik op een van de links die zibb verzamelde en doe ideeën op.

Interessante ijssites

Laat u inspireren door uw collega’s en bezoek eens een originele Italiaanse ijssalon. Hun ijscoupes en manier van presenteren brengen u wellicht op goede ideeën voor uw eigen zaak.

Italiaanse ijssalons in Nederland

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels