artikel

Haring

Horeca

Volgens kenners is de haring van 2001 mooi en romig en heeft hij een optimaal vetpercentage.

Haring

Het groeiseizoen was goed. Door de matige winter was het zeewater niet te koud en kon plankton en ander voedsel van de haring zich goed ontwikkelen.
De haring leent zich voor veel meer doeleinden dan alleen ‘uit het vuistje’ eten. Hij is uitstekend geschikt voor toepassing in voor- en tussengerechten. Bijvoorbeeld een haringcarpaccio of een haringtulbandje met gerookte zalmfrisé.
Snijd voor de carpaccio de half bevroren haring in dunne tranches en combineer met een koude basissaus naar keuze. De temperatuur is belangrijk. Breng de haring kort voor het serveren ongeveer op kamertemperatuur. De smaak komt dan het best tot uiting.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels