artikel

Mystery guest onderzoek

Horeca

LijstMaak met het hele bedrijf (betrek in ieder geval de vertegenwoordigers van alle afdelingen en uit alle lagen) een lijst waarin beschreven staat waaraan het bedrijf moet voldoen. Een voorbeeld van zo’n lijst kunt u ook printen op zibb.nl. PartnersZoek gelijke bedrijven in verschillende regio’s (bijvoorbeeld een hotel in Vlissingen werkt samen met een hotel […]

Lijst
Maak met het hele bedrijf (betrek in ieder geval de vertegenwoordigers van alle afdelingen en uit alle lagen) een lijst waarin beschreven staat waaraan het bedrijf moet voldoen. Een voorbeeld van zo’n lijst kunt u ook printen op zibb.nl.

Partners
Zoek gelijke bedrijven in verschillende regio’s (bijvoorbeeld een hotel in Vlissingen werkt samen met een hotel in Terschelling). Aan de hand van de lijst checken de mystery guests de bedrijven.

Realistisch
Als er tijdens het invullen van de lijst topdrukte is, let dan niet alleen op de snelheid van de bediening maar ook hoe de medewerkers omgaan met die drukte.

Positief
Stel minimaal vijftien punten op van zaken die goed zijn.

Antwoorden
Constateer niet alleen problemen maar geef ook toepasbare oplossingen.

Representatief
Als er een mystery guest onderzoek plaatsvindt in een familiepark in de zomer, zorg dan dat de onderzoeker er ook is met zijn familie. Is een beautyfarm het onderwerp van onderzoek, ga dan met een stel collega’s of vriendinnen.

Foto’s
Voor het nemen van foto’s geldt: niet te veel en probeer zo onopvallend te werk te gaan.

Workshop
Organiseer samen met collegabedrijven een workshop en maak problemen bespreekbaar.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels