artikel

Uitsnijden van een ananas

Horeca

1. Snijd met een kartelmes beide uiteinden van de ananas recht af. Plaats de ananas rechtop, snijd de schil van de ananas zo dun mogelijk weg zodat de pitten in het vruchtvlees van de ananas zichtbaar blijven.2. Leg de ananas op zijn zijkant, snijd met een officemesje diagonaal van boven naar beneden langs de pitten […]

1. Snijd met een kartelmes beide uiteinden van de ananas recht af. Plaats de ananas rechtop, snijd de schil van de ananas zo dun mogelijk weg zodat de pitten in het vruchtvlees van de ananas zichtbaar blijven.
2. Leg de ananas op zijn zijkant, snijd met een officemesje diagonaal van boven naar beneden langs de pitten aan beide kanten, zodat de pitten in v-vorm worden ingesneden. Draai de ananas regelmatig om zodat over de gehele zijkant de pitten verwijderd kunnen worden. Herhaal deze handelingen tot alle pitten verwijderd zijn.
3. Snijd nu met het kartelmes dunne, gelijkmatige plakken en verwijder daaruit de kern met behulp van een ronde steker.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels