artikel

Website over Pizza’s

Horeca

Op de Italiaanse internetsite www.pizza.it zijn veel wetenswaardigheden over pizza’s te vinden. Er staan recepten van pizza’s op en ook uitslagen van Italiaanse en internationale wedstrijden.

Zo is er een verslag te vinden van het tiende Campionato Mondiale della Pizza (Wereldkampioenschap pizzabakken) dat begin april in het sportpaleis van de Italiaanse plaats Salsomaggiore gehouden is. Daar werd in verschillende categorieën gestreden, waaronder: een wedstrijd om de beste pizza, de snelst bereidde pizza en een wedstrijd jongleren met pizza’s.

Dat de pizza de nationale trots van de Italianen is, blijkt uit de verbazing die ze op de site uitspreken over de wijze waarop pizza’s buiten Italië belegd worden. Hieronder een opsomming van de wijze waarop pizza’s volgens de Italianen in de rest van de wereld samengesteld worden.

Een Noorse pizza, denken de Italianen, wordt belegd met kabeljauwfilet, kappertjes, knoflook en tomatensaus. De favoriete pizza in Duitsland is volgens de Italianen belegd met, hoe kan het ook anders, worstjes, uien, gerookte kaas, gerookte ham en augurken. In de Provence (Frankrijk) zou men van een pizza met spek, geraspte pecorinokaas, eieren, tomaten en pepers houden.Een pizza in Londen zou de volgende ingrediënten bevatten: bacon, gruyère- en parmezaanse kaas, en afgemaakt worden met nootmuskaat.

Volgens de maker van de site houden chinezen ook van pizza en wordt die belegd met bamboe, taugé, biefstuk van de haas, haaienvlees en tahoe. De Afrikaanse pizza zou een seksueel stimulerende werking hebben doordat deze pizza bestrooid wordt met een kruidenmix met de naam zicnik, verder is op deze pizza ook nog inktvis en tomaat te vinden. De Indiase pizza bevat met een topping van geroosterde slang ook een erg exotisch bestanddeel, de smaak wordt afgemaakt met stukjes radijs.
De Tsjechische pizza wordt rijkelijk voorzien van emmentaler kaas en Praagse ham denkt de samensteller van de website. Bij het bereiden van dé New Yorkse pizza is zelfs het deeg bijzonder, het zou van zemelen, aardappelen en eigeel zijn gemaakt worden belegd met tomaten en basilicum. De pizza exotic is buiten kijf de minst exotische; deze krijgt slechts een bedekking bestaande uit ananas en gorgonzola.
Op de internetsite zijn ook nog een vijftigtal ‘normale’ recepten te vinden van zowel bekende als onbekende pizza’s.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels