artikel

Een nieuw interieur

Horeca

U wilt uw bedrijf verbouwen en besluit het interieur van de zaak in een eigentijds jasje te steken, een nostalgisch tintje te geven of met de nieuwe inrichting in te spelen op een bepaald thema. Let daarbij dan ook op de volgende aandachtspunten:

1 Routing
Een fraai interieur mag niet ten koste gaan van de routing. Belangrijke zaken als verpakkingsmaterialen en sausemmers moeten eenvoudig binnen handbereik blijven. Een speciaal ‘inpakeiland’ kan nuttig zijn. Overweeg of dat in uw geval ook zo is.

2 IJshoek
Ook de inrichting van de ijshoek verdient aandacht. Probeer deze zo compact mogelijk te houden. U kunt dit bevorderen door ‘in de hoogte’ te werken. In of aan de wanden kunt u ruimte scheppen en attributen, zoals wafels en bekers, bij de hand te houden.

3 Verhoudingen
De verhoudingen qua oppervlakte tussen de zithoek, de ijshoek, het afhaalgedeelte en de werkruimte luisteren nauw. Het is belangrijk om op dit onderdeel zorgvuldig te werk te gaan. Missers laten zich moeilijk herstellen.

4 Materialen
Gebruikte materialen dienen degelijk en waterbestendig te zijn. Het is belangrijk om daar aandacht aan te besteden. Formica dient u bij voorkeur zoveel mogelijk te vermijden.

5 Schoonmaak
‘Zwevend’ meubilair verhoogt het poetsgemak. De vloer laat zich eenvoudig reinigen, wanneer tafels en stoelen slecht één dragende poot kennen.

6 Bescherming
Door ‘compactplaten’ op werkbladen te lijmen, vermindert de gevoeligheid. Er is sprake van een stuk bescherming, waardoor beschadigingen minder vaak optreden. Bovendien kan vuil zich niet verzamelen in kieren en barsten.

7 Opdracht
Wanneer u tot een nieuw interieur besluit, verdient ten aanzien van de leverancier een gespecificeerde offerte of opdracht de voorkeur. Beide partijen weten dan precies wat er moet gebeuren. De rekening valt achteraf niet veel hoger uit dan begroot.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels