artikel

Jazzcafé bij Max in Den Oever (Maxico) is door burgemeester gesloten

Horeca

Wat is er precies gebeurd?
Tijdens een controle hebben ze aantal gebreken geconstateerd. Gelijk daarop belde de burgemeester dat m’n zaak op slot moest. De volgende dag hingen ze grote sloten aan de deur, alsof ik een boef ben. Een optreden van Joke Bruijs hebben ik moeten annuleren.

Vervelend, hoe nu verder?
Ze zijn nog niet klaar met me. Ik ben al 36 jaar open, en nu moet ineens mijn tent dicht. Dat kan niet zomaar. Wettelijk gezien moet ik eerst de gelegenheid krijgen om de boel in orde te brengen. Ik ben nu met mijn advocaat in gesprek met de burgemeester.’

En intussen duimen draaien?
Nee hoor, mijn terras is open. Daar heb ik een persberichtje over rondgestuurd: het zonneterras bij Max is, net als het gat in de ozonlaag, gewoon open. De bediening duurt wel wat langer omdat ik met de consumpties nu om het pand heen moet lopen.’

U gaat het pand wel in orde brengen?
Dat is de bedoeling. Maar de vraag is of ík het moet doen. Ik huur van de gemeente. Die heeft in de jaren zeventig in verband met de brandveiligheid voorzieningen aangebracht. Die blijken nu niet te deugen. Dat is toch een pikant detail. Dus ik denk dat de gemeente aan zet is.’

Hoe reageert de omgeving?
Er hebben zich al tien bouwvakkers gemeld die mij willen helpen. Jazzmuzikanten willen een benefietconcert geven om de verbouwing te bekostigen. En op straat zeggen ze tegen me: Max wat erg voor je en zeker nu je ook nog kanker hebt.’

Kanker?
Nou ja, ik zit in een reclamespotje op tv over vermoeidheid bij kanker-punt-nl.’

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels