artikel

Menu’s

Horeca

Snackmenu’s winnen aan populariteit in de horecabranche. Ze bieden gasten een volledige en uitgebalanceerde maaltijd en ze werken voor horecaondernemers omzetverhogend. Uit kostprijsberekeningen blijkt dat de winstmarges aanzienlijk zijn bij het creatief en gevarieerd samenstellen van menu’s.

Stel zelf uw menu samen

Vergroot de omzet door veelzijdige menu’s te maken. Varieer regelmatig met de samenstelling en ondersteun de menu’s met een actie (bijvoorbeeld ‘menu van de maand’). Promoot de menu’s met smakelijke en kleurrijke afbeeldingen en publiceer deze prenten op de meest in het oog springende plaats in de onderneming.

Probeer minder succesvolle producten te betrekken bij een bewezen menu. Denk daarbij aan slecht verkochte producten met hoge winstmarges, de zogeheten ‘slapers’. Meng verder een regionale smaak of product in het menu. Geef het menu daarbij een kenmerkende regionale naam.

Doe ideeën op met bekroonde snackmenu’s uit 2001
Doe ideeën op met bekroonde snackmenu’s uit 2002

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels