artikel

Pigalle 44

Horeca

Geïnspireerd door de legendarische zigeunergitarist Django Reinhardt beweegt Pigalle44 zich met twee akoestische gitaren en een zangstem door de wereld van Swing en de Franse ‘valses musettes’.

Het duo bestaat uit Reinier Voet, sologitaar, en Jan Brouwer, ritmegitaar en zang. Het repertoire bestaat onder meer uit stukken die in het Frankrijk van de jaren dertig door Django Reinhardt en zijn kwintet werden gespeeld, maar ook het Amerikaanse erfgoed uit dezelfde swingperiode is de heren niet ontgaan. Zodra Pigalle44 van het jazzpad afwandelt, steken de Franse ‘valses musettes’ en ‘chansons’ de kop op. Deze Franse ‘valses musettes’, die in de jaren dertig veelal op accordeon vertolkt werden door meesters als Jo Privat en Gus Viseur, vormen een wezenlijk onderdeel van het repertoire. Dit veelzijdige duo, dat ter versterking kan worden uitgebreid met een contrabas en/of een extra solo-instrument, speelt en klinkt immer ingetogen en is geschoeid op een onmiskenbaar Franse leest.Voor meer informatie over Pigalle44 kunt u bellen met Jan Voet, tel. (020) 463 44 83, of Jan Brouwer, tel. (020) 422 79 39. Ook is Pigalle44 te bereiken via het internet op www.jan-brouwer.nl en per e-mail op pigalle44@jan-brouwer.nl**