artikel

Regionale verschillen barbecue-assortiment

Horeca

De vraag naar luxe en meer variatie in het assortiment van barbecueproducten is toegenomen. Dat blijkt uit een enquête van De Koninklijke Slagersbond (KNS) naar de verkoop van barbecueproducten in de verschillende slagerijen door heel Nederland. Verder bleek dat er regionale verschillen bestaan in voorkeur van barbecuevlees. Speel handig in op de wens van de […]

De vraag naar luxe en meer variatie in het assortiment van barbecueproducten is toegenomen. Dat blijkt uit een enquête van De Koninklijke Slagersbond (KNS) naar de verkoop van barbecueproducten in de verschillende slagerijen door heel Nederland. Verder bleek dat er regionale verschillen bestaan in voorkeur van barbecuevlees. Speel handig in op de wens van de consument door uw barbecue-pakket samen te stellen op basis van regionale verschillen.

Uit het onderzoekt, gepresenteerd in het vakblad Slagerswereld, komt naar voren dat naast het traditionele assortiment (diverse soorten saté, verschillende soorten spiezen, hamburgers, worstjes en gemarineerde karbonades) de volgende regionale voorkeuren merkbaar zijn:

Noord:
Steaks
Kipfilet
Speklapjes
Drumsticks
Oost:
Steaks
Varkenfilet- lapjes *)
Speklapjes
Spare ribs
Midden:
Spare ribs
Lamsvlees
Biefstuk
Zuid:
Filetlapjes *)
Spare ribs
Kipfilet *)
Biefstuk
Lamsvlees
West:
Mixed grill
Biefstuk
Spare ribs
Cevapcici

*) = gemarineerd

De verschillen in het assortiment ten opzichte van vorig jaar zijn:
    –         uitgebreider assortiment vleesproducten en specialiteiten
    –         meer soorten vlees in kleinere hoeveelheden
    –         vraag naar luxere en duurdere vleessoorten (o.a.: rund-, kalfs- en lamsvlees)
Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels