artikel

Halal

Horeca

Veel Moslims consumeren rein vlees van ‘reine’ dieren. Halal is het woord dat gebruikt wordt voor het vlees dat van een rein dier op een rituele wijze is geslacht. Het Halal gekeurde vlees krijgt een keurmerk dat garantie biedt aan de moslimconsument. Alle processen die betrekking hebben op het ‘rein’ produceren van voedsel worden bewaakt […]

Veel Moslims consumeren rein vlees van ‘reine’ dieren. Halal is het woord dat gebruikt wordt voor het vlees dat van een rein dier op een rituele wijze is geslacht. Het Halal gekeurde vlees krijgt een keurmerk dat garantie biedt aan de moslimconsument.

Alle processen die betrekking hebben op het ‘rein’ produceren van voedsel worden bewaakt en gecontroleerd op de juistheid van de samenstellende grondstoffen. Een eindproduct krijgt pas een Halal certificaat als alle procesniveaus en productietrajecten op ‘reinheid’ zijn gecontroleerd.

De Stichting Halal Voeding en Voedsel (HVV) geeft algemene informatie over Halal-producten aan onder andere horecaondernemers. De controle op ritueel slachten, de productie van Halal vleeswaren en procesbewaking bij productie van voedingsproducten verricht de HVV Keuringsdienst in overeenstemming met de islamitische wet, de Shari’ah.

Kijk bij het hoofdstukken ‘adressen’ voor de adresgegeven van de Stichting Halal Voeding en Voedsel (HVV)

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels