artikel

Bakapparatuur is omzetafhankelijk bij horecaondernemers

Horeca

Klein (< €90.000,- omzet per jaar):Bakplaat: 59,3 procentCombisteamer: 7,4 procentFrituurpan: 96,3 procentMagnetron: 96,3 procent Middelklein bedrijf (€90.000,- – €135.000,- omzet per jaar):Bakplaat: 63 procentCombisteamer: 10,9 procentFrituurpan: 93,5 procentMagnetron: 93,5 procent Ontwikkeling cafetaria’s en fastfoodbedrijven Middel (€135.000,- – €180.000,- omzet per jaar):Bakplaat: 79,3 procentCombisteamer: 11,3 procentFrituurpan: 98,1 procentMagnetron: 100 procent Middelgroot (€180.000,- – €225.000,- omzet per […]

Klein (< €90.000,- omzet per jaar):
Bakplaat: 59,3 procent
Combisteamer: 7,4 procent
Frituurpan: 96,3 procent
Magnetron: 96,3 procent

Middelklein bedrijf (€90.000,- – €135.000,- omzet per jaar):
Bakplaat: 63 procent
Combisteamer: 10,9 procent
Frituurpan: 93,5 procent
Magnetron: 93,5 procent

Middel (€135.000,- – €180.000,- omzet per jaar):
Bakplaat: 79,3 procent
Combisteamer: 11,3 procent
Frituurpan: 98,1 procent
Magnetron: 100 procent

Middelgroot (€180.000,- – €225.000,- omzet per jaar)
Bakplaat: 82,9 procent
Combisteamer: 26,8 procent
Frituurpan: 100 procent
Magnetron: 97,6 procent

Groot (€225.000,- – €450.000,- omzet per jaar)Bakplaat: 82,8 procent
Combisteamer: 28,1 procent
Frituurpan: 100 procent
Magnetron: 96,9 procent

Zeer groot (> €450.000,- omzet per jaar)
Bakplaat: 83,3 procent
Combisteamer: 66.7 procent
Frituurpan: 83,3 procent
Magnetron: 100 procent

Conclusie:
Zestig procent van de kleine cafetaria’s heeft een bakplaat staan. Naarmate de omzet stijgt, neemt het gebruik van de bakplaat toe. De combisteamer wordt alleen in grote cafetaria’s veelvuldig gebruikt. Het hoge percentage magnetrons in cafetaria’s wordt veroorzaakt door de lage aanschafprijs.