artikel

Blanc gaat door

Horeca

Raymond Blanc, chef-restaurateur van Le Manoir aux Quat’saisons in Great Milton bij Oxford, wil alles op alles zetten om een derde ster in de wacht te slepen. Blanc is met zijn 51 jaar op de leeftijd aangeland waarop met name Franse chefs nadrukkelijk over hun levensherfst nadenken. ‘Ik ben geen workaholic’, zegt hij. ‘Ik ben […]

Raymond Blanc, chef-restaurateur van Le Manoir aux Quat’saisons in Great Milton bij Oxford, wil alles op alles zetten om een derde ster in de wacht te slepen. Blanc is met zijn 51 jaar op de leeftijd aangeland waarop met name Franse chefs nadrukkelijk over hun levensherfst nadenken. ‘Ik ben geen workaholic’, zegt hij. ‘Ik ben liever bij mijn gezin, mijn hond en mijn vrienden. Liever ga ik de wei in om bloemen te plukken. Ik wil niet op mijn 85ste in het harnas sterven.’ Blanc heeft zich al een mooi optrekje aangeschaft in Zuid-Frankrijk. ‘Maar eerst wil ik na zestien jaar twee sterren die derde nog binnen zien te krijgen. Ik ben het waard. Hoewel ik het geluk van mijn gasten en mijn medewerkers belangrijker vind.’

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels