artikel

Carpaccio van bizon met een gefrituurd kwarteleitje

Horeca

Ingrediënten:300 gr. Bizonvlees van de bovenbil4 kwarteleitjesolijfoliefleur de sel1 bosje roquette16 krullen parmezaanse kaasmie de pain (witte broodkruim) 1/2 bos peterselie1/4 bos tijm Werkwijze: Pocheer de (superverse) kwarteleitjes 1 à 2 minuten tot het wit gestold is maar de dooier nog vloeibaar en leg ze in ijswater om het kookproces te stoppen. Draai de geplukte […]

Ingrediënten:
300 gr. Bizonvlees van de bovenbil
4 kwarteleitjes
olijfolie
fleur de sel
1 bosje roquette
16 krullen parmezaanse kaas
mie de pain (witte broodkruim)
1/2 bos peterselie
1/4 bos tijm

Werkwijze:
Pocheer de (superverse) kwarteleitjes 1 à 2 minuten tot het wit gestold is maar de dooier nog vloeibaar en leg ze in ijswater om het kookproces te stoppen. Draai de geplukte peterselie en tijm samen met de mie de pain in een blender superfijn totdat er een groen paneermeel is ontstaan. Haal de eitjes uit het ijswater en paneer ze tweemaal met het kruidenpaneermeel. Snijd het bizonvlees mooi dun en verdeel het over vier borden. Besprenkel het vlees met wat olijfolie, de fleur de sel en peper uit de molen. Maak de roquette ook aan met wat olijfolie en verdeel over de borden. Doe dit ook met de lamellen parmezaanse kaas. Frituur als laatste nu de kwarteleitjes in een frituur van 180 graden celcius gedurende 50 seconden. Het resulteert in een krokant eitje met een warmzachte dooier. Leg het eitje nu in het midden van het gerecht en serveer onmiddellijk. De combinatie van het mooie bizonvlees met de roquette, de parmezaanse kaas en het eitje is heel smakelijk. Zodra het eitje wordt aangesneden zal de eierdooier over de carpaccio vloeien . De eenvoud ten top.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels