artikel

Gemeente Velsen wil deel winst Dance Valley

Horeca

HAARLEM – De gemeente Velsen wil vanaf volgend jaar delen in de winst van dansfestival Dance Valley. Tijdens de gemeenteraadsvergadering ontstond op vrijdag onrust, omdat de organisatie van Dance Valley weinig toeschietelijk is geweest in het meebetalen aan het onderzoek naar wat er allemaal mis ging in de nacht van 4 op 5 augustus. In die nacht liep het festival uit op een chaos, omdat er onvoldoende vervoer was om de 90.000 bezoekers terug te brengen. Tientallen mensen raakten onderkoeld terwijl zij in de stromende regen door het recreatiegebied Spaarnwoude liepen.

Dit jaar heeft de gemeente slechts ƒ1300 gekregen voor het verlenen van een vergunning, terwijl het festival veel ambtelijke uren heeft gekost en nu aanzienlijke onderzoekskosten met zich meebrengt. Donderdagavond besloot de gemeente ƒ73.000 van de ƒ210.000 voor haar rekening te nemen. ‘Het liefst hadden wij gezien dat de organisatie van Dance Valley alles zou betalen’, zei burgemeester A. Hertog van Velsen.

De organisatie van Dance Valley wil niet betalen voor onderdelen van het onderzoek die alleen voor de gemeente van belang zijn, zoals het functioneren van de hulpdiensten. Het onderzoek naar de ramp tijdens Dance Valley gaat onmiddellijk van start en wordt uitgevoerd door het Nederlands Instituut voor Brandweer en Rampenbestrijding (Nibra) en onderzoeksbureau ES&E onder leiding van oud-staatssecretaris J. van der Doef.
In de begeleidingscommissie die zich gaat buigen over de conclusies zitten naast de oud-staatssecretaris van verkeer, tevens H. Been, directeur van de KNVB en G. Schep, adjunct-directeur van het Onderzoeksbureau van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (SGBO).

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels