artikel

Koks kiezen Jonnie Boer van De Librije tot beste kok

Horeca

AMSTERDAM (ANP) – De beste chef-kok van Nederland heet Jonnie Boer en hij staat in het Zwolse restaurant De Librije achter de pannen. Dat is mening van zeventig gerenommeerde koks die meewerkten aan een enquête van Elsevier. De toptwintig van beste restaurants en hun kok staat deze week in een special van het weekblad.

Voor de enquête ondervroeg Elsevier chef-koks van restaurants met een of twee Michelin-sterren, leden van de Alliance Gastronomique Néerlandaise en Les Jeunes Restaurants d’Europe. Het professionele oordeel van de chef-koks over hun winnende collega: ‘Hoogstaand culinair vermaak.’

Op de tweede plaats in de toptwintig staat restaurant Parkheuvel in Rotterdam met chef-kok Cees Helder. Derde is De Bokkedoorns in Overveen met chef-kok Lucas Rive. De enquête onder chef-koks is een vervolg op andere Elsevier-onderzoeken onder beroepsgroepen zoals hoogleraren, specialisten en advocaten.