artikel

Lekker kookboek

Horeca

Voor profs is een kookboek niet altijd even interessant als voor een doorsnee kookfreak. Vaak zijn de recepturen gesneden koek en staan zij domweg vol met fouten. Dat heeft Alexander Bakker geïnspireerd. Deze kok en globetrotter staat vooral het goede gemoed voor ogen. Reizen in Azië, Koken in Nederland is eindelijk een boek waar kookgeluk […]

Voor profs is een kookboek niet altijd even interessant als voor een doorsnee kookfreak. Vaak zijn de recepturen gesneden koek en staan zij domweg vol met fouten. Dat heeft Alexander Bakker geïnspireerd. Deze kok en globetrotter staat vooral het goede gemoed voor ogen. Reizen in Azië, Koken in Nederland is eindelijk een boek waar kookgeluk en leesplezier goed samen gaan. ‘De meeste jongens leren koken van hun moeder’, zo begint hij zijn rondreis, ‘ik leerde koken in het gezelschap van Thaise hoeren.’ Is dat een puike opening of niet?

Heldere recepten wisselt Bakker af met blijmakende reisanekdotes. Veel Thaise recepten, maar daar bekent de schrijver dan ook zijn hart te hebben verpand. Veel groentegerechten en dat is voor de professionele kok inspirerend. Geen enkel recept vraagt meer dan een half uur mise en place en bereidingstijd. Met citroenblad, koriander, laos, rawit en sereh en nog wat gember, munt en basilicum zal alles reg kom. Wok, mes, rasp, poppokvijzel en stoompan klaar? Genieten maar.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels