artikel

Meer voor minder

Horeca

Raymond Ost, chef-kok van het Elzasser restaurant Sandrine’s in Boston heeft zijn prijzen verlaagd zonder ze werkelijk te verlagen. Hij werkt met ‘Les Petités’ en ’Les Grandes’. Voor gerechten die in halve porties aan de man gebracht kunnen worden, rekent hij ook halve prijzen. Blijkt dat de gemiddelde rekening niet lager is geworden. Een op […]

Raymond Ost, chef-kok van het Elzasser restaurant Sandrine’s in Boston heeft zijn prijzen verlaagd zonder ze werkelijk te verlagen. Hij werkt met ‘Les Petités’ en ’Les Grandes’. Voor gerechten die in halve porties aan de man gebracht kunnen worden, rekent hij ook halve prijzen. Blijkt dat de gemiddelde rekening niet lager is geworden. Een op de drie gasten kiest voor de ‘Petites’, dus het zou moeten schelen. In de praktijk echter, is er meer belangstelling voor wijn en desserts. En de omzetten zijn gestegen met een extra tien procent omdat er nieuwe gasten zijn aangetrokken die voorheen schrik hadden van het prijsniveau.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels