artikel

Twee bureaus gaan chaos Dance Valley onderzoeken

Horeca

VELSEN (ANP) – Het Nederlands Instituut voor Brandweer en Rampenbestrijding (Nibra) en onderzoeksbureau ES&E gaan samen onderzoek doen naar de chaos rond het dansfeest Dance Valley op 4 augustus in recreatiegebied Spaarnwoude. Dat heeft de gemeente Velsen donderdag bekendgemaakt.

Dance Valley trok dit jaar 90.000 bezoekers. Na afloop liep het dansfestijn helemaal uit de hand, omdat er voor duizenden bezoekers geen vervoer was. Talloze kleumende feestgangers moesten daardoor urenlang in de regen lopen. Enkele tientallen van hen moesten met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis.

De organisatie van Dance Valley en betrokken hulpverleningsinstanties hebben hun medewerking aan het onderzoek toegezegd. Het onderzoek, dat onder meer antwoord moet geven op de vraag of Spaarnwoude wel geschikt is voor grootschalige evenementen als Dance Valley, moet eind oktober klaar zijn. Het kost de gemeente in totaal zo’n €77.142,64 / ƒ170.000. Het Nibra en ES&E waren ook betrokken bij het onderzoek naar de cafébrand in Volendam.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels