artikel

Van Hecke serveert biologische lunches in Utrechtse bedrijfsrestaurants

Horeca

UTRECHT (ANP) – Cateringbedrijf Van Hecke serveert vanaf volgende week biologische lunches in tien bedrijfsrestaurants in Utrecht. Het gaat om een proef van drie maanden op initiatief van de Stichtse Milieufederatie (SMF) in Utrecht.

SMF gaat volgende maand overleggen met de drie grootste cateraars van Nederland – Albron, Compass Group en Van Hecke – om in heel Nederland het ‘alternatieve’ assortiment uit te breiden. Dat zou al kunnen in april volgend jaar. De Utrechtse werknemers kunnen naast het gewone, vertrouwde assortiment kiezen voor een biologische lunch.

Als extra stimulans komt er een subsidie op de biologische producten, zodat die hetzelfde kosten als de traditionele. Dan kan het beste bekeken worden of de producten aanslaan. Het is de bedoeling om mensen bekend te maken met biologische producten en natuurlijk de omzet te vergroten, zegt I. Benschop van SMF. ‘We willen mensen bereiken die deze voeding nog niet kennen. Het smaakt niet anders dan de bekende producten. Het is gewoon beter voor het milieu.’

Het biologische assortiment is voor elk bedrijfsrestaurant verschillend. De meeste bedrijfsrestaurants zullen beginnen met zuivel en brood. Eventueel komen er later meer producten bij. Dit voorjaar was er al een proef van drie maanden met biologisch eten in het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis in Utrecht. Dat bleek zo goed aan te slaan dat vanaf 1 oktober de biologische lunch vast in het assortiment komt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels