artikel

Branche-organisaties willen allochtonen begeleiden

Horeca

Branche-organisaties in de horeca, het transportwezen, beveiliging, schoonmaak en bouw willen mentoren aanstellen die allochtonen begeleiden bij hun werk. Zo willen ze meer allochtonen aantrekken. Dit maakten vertegenwoordigers van de sectoren donderdag bekend.

De vertegenwoordigers tekenden donderdag een contract hierover met Minister Vermeend van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het blijkt in de praktijk vaak moeilijk voor bedrijven om personeel te vinden. Als ze allochtonen in dienst hebben, vallen ze vaak snel weer af. Bedrijven willen zich daarom meer verdiepen in de cultuurverschillen die bestaan tussen hen en hun personeel. Ondernemingen zullen daartoe samenwerken met gemeenten, opleidingsinstellingen en Centra voor Werk en Inkomen.

De bedrijven hebben niet vastgelegd hoeveel buitenlanders ze de komende tijd in dienst willen nemen.

Reageer op dit artikel