artikel

Veertien nominaties voor Innovation Award

Horeca

De jury van de Horecava Innovation Award heeft 14 van de ruim 130 aangemelde producten en diensten genomineerd. Het grote aantal inzendingen noopte de juryleden van de categorieën Food & Beverage en Equipment om niet drie, maar vier nominaties aan te wijzen. De bekendmaking van de categoriewinnaars en de totaalwinnaar is op maandag 7 januari, tijdens de openingsbijeenkomst van de Horecava 2002.

Veertien nominaties voor Innovation Award

Bij de keuze van de jury valt op dat ‘kleine’ innovaties de nodige aandacht krijgen. Een friteszak met ingebouwd sausreservoir, een onderzettertje voor gebruikte theezakjes en een stapelbaar Amsterdammertje (bierglas) drongen door tot de finale. Praktische oplossingen scoorden toch al hoog dit jaar, zoals de glasvergruizer voor flessen zonder statiegeld en de elektrische poleermachine.

Bij Food & Beverage gooiden concepten hoge ogen. Drie van de vier nominaties bestaan uit meer dan een enkel product en spelen in op de groeiende vraag in horeca en catering naar totaaloplossingen. Veel inzendingen besteden aandacht aan tijd- en kostenbesparing. Naast twee convenienceproducten voor de keuken, baseren ook twee nominaties in de nieuwe categorie Services hun kracht op gemak en besparing: een softwarepakket voor reserveringen in restaurants en een cd-rom voor het creëren en calculeren van dessertbuffets. Derde genomineerde bij Services is het recent gepresenteerde Handboek voor de Gastronomie.

De genomineerden
Food & Beverage:
1) Oriëntaalse kant-en-klaar gerechten van De Indische (Nieuw Vennep)
2) Ecologisch koffieconcept Mex Eco van Peeze (Arnhem)
3) zuivelsnack Breaker van Friesche Vlag (Ede)
4) Quality Cuisine aardappelbodems van Quality Cuisine/Limburg Patisserie (Roermond)

Interior & Design
1) Friteszak met sausreservoir van Zalpak (Ruurlo)
2) Decanteerkaraf Pro Vino van Schott-Zwiesel (Haarlem)
3 T-Tip, onderzetter voor gebruikte theezakjes van @dvancement4u (Barendrecht)

Equipment
1) Elektrische glaspoleermachine GlasClar van Madrissa (Uithoorn)
2) Pvc vloertegels Wala van Borchert Systemen (Landgraaf)
3) Stapelbaar bierglas Amsterdammer van Interbrew Nederland (Breda)
4) Glasversnippersysteem van Bottlenecker (Goes)

Services
1) Software ResV3 voor restaurantreserveringen van RESweb (Den Haag)
2) Handboek Gastronomie van John van de Ven (De Rijp)
3) Virtual Dessert voor creëren en calculeren van desserts van Schöller Direct (Twello)

Reageer op dit artikel