artikel

Viskoekie

Horeca

Bij de bereiding van viskoekies wordt gestoofde vis met gegaarde ui en peterselie vermengd en aan platte schijven gebakken in olie. Je kunt de schijven ook paneren. De viskoekies zijn dan te vergelijken met (vis)kroketten.

Viskoekie

Ingrediënten:
750 g gaar gestoomde witvis
1 grote ui (fijngehakt)
25 g boter
gehakte peterselie naar smaak
1 snee witbrood zonder korst in een beetje melk geweekt
1 geklutst ei,zout, peper, nootmuskaat
bloem, zonnebloemolie

Bereiding: gaar de ui langzaam op lage temperatuur in de boter. Maal de vis, samen met de fijngemaakte ui, de gehakte peterselie en het geweekte brood. Voeg het geklutste ei toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Maak koekjes (schijven) van 2 cm dik en 7 cm doorsnee en haal deze door de bloem. Verhit olie in een grote braadpan en bak de koekjes om en om gedurende 5 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.Serveer er als contrast met de zachte vis knapperige komkommer bij. Met frites en tomatenketchup kunt u de viskoekies als compleet hoofdgerecht aanbieden.

Reageer op dit artikel