artikel

Horecamedewerkers minder ziek bij aandacht voor training

Horeca

Medewerkers die een opleiding of een training volgen, wisselen minder snel van werkgever en zijn minder vaak ziek. Die conclusie trekt uitzendbureau Tempo-Team uit de resultaten van een trainingsprogramma dat zij speciaal voor horeca- en cateringmedewerkers hebben ontwikkeld.

‘Doordat opdrachten vaak maar een paar dagen duren, werkt een aanzienlijk deel van alle horeca- en cateringflexwerkers niet langer dan drie weken voor ons’, aldus Bob Schouten senior accountmanager Horeca & Catering van Tempo-Team. ‘Door ze te laten deelnemen aan een trainingsprogramma binden wij de medewerker voor langere tijd.’

Ook blijkt dat goede begeleiding, persoonlijke aandacht en het bieden van toekomstperspectief tot goede resultaten leidt. Het uitzendbureau merkt dat hierdoor het ziekteverzuim onder de groep flexwerkers die in horeca en catering werken, afneemt.

Het trainingsprogramma leidt startende flexwerkers op tot volwaardige horeca- & catering-medewerkers en het begeleidt de ervaren flexwerker gedurende zijn loopbaan. Tempo-Team heeft ruim duizend mensen per week in de horeca aan het werk en levert daarnaast nog eens vijftien procent van het totaal aantal cateringmedewerkers in Nederland.

Reageer op dit artikel