artikel

‘Nu kunnen mijn vrienden in Frankrijk mij niet meer pesten

Horeca

Fantastisch. Ik beschouw het als een enorm compliment van Michelin’, reageert Robert Kranenborg op het sterrennieuws. Het bewijst volgens de kok dat hij de afgelopen 25 jaar krediet heeft opgebouwd bij de bandenfabrikant. Eigenlijk had Kranenborg ook wel verwacht dat hij een ster zou krijgen. Maar een paar dagen voor het uitkomen van de gids […]

‘Nu kunnen mijn vrienden in Frankrijk mij niet meer pesten

Fantastisch. Ik beschouw het als een enorm compliment van Michelin’, reageert Robert Kranenborg op het sterrennieuws. Het bewijst volgens de kok dat hij de afgelopen 25 jaar krediet heeft opgebouwd bij de bandenfabrikant. Eigenlijk had Kranenborg ook wel verwacht dat hij een ster zou krijgen. Maar een paar dagen voor het uitkomen van de gids was het toch wel spannend, bekent hij. ‘

Ik heb een zucht van verlichting geslaakt.’ Voor het hele team van Vossius is het motiverend dat de ster is binnengehaald zo kort na de hectische openingsperiode. Op naar de tweede? Jazeker. Binnen drie jaar moet die binnen zijn bij Vossius.Kranenborg is verguld dat Nederland eindelijk een derde ster heeft. ‘Nu kunnen mijn vrienden in Frankrijk mij niet meer pesten. Dit is een enorme motivatie voor het vak.’ Had hij niet liever zelf de eerste kok met drie sterren in ons land willen zijn? ‘John Vincke en ik hebben gekozen om een eigen bedrijf te starten en dan begin je weer op nul.’

Reageer op dit artikel