artikel

Onderzoek naar ingestort parkeerdek Motel Van der Valk duurt voort

Horeca

Het onderzoek naar het instorten van het parkeerdek van het motel Van der Valk in Tiel, twee weken geleden, duurt voort. Van der Valk heeft woensdag 27 februari laten weten een compleet dossier te hebben verzameld over het motel. De gemeente Tiel heeft echter nog geen goedgekeurde bouwtekeningen, tekeningen met een stempel van de gemeente, van de staalconstructie.

Een onafhankelijk onderzoeksbureau bekijkt namens de gemeente het complete bouwdossier van het motel. Daaruit bleek dat Van der Valk zich op een aantal punten niet aan de vergunningen heeft gehouden. Uit dat bouwdossier bleek twee weken geleden ook dat de hinderwetvergunning en drank- en horecavergunning niet in orde waren. De gemeente maakt het dossier over deze vergunningen waarschijnlijk vrijdag openbaar.

Ook Van der Valk heeft een onafhankelijk bureau ingeschakeld. De onderzoekers bekijken momenteel het complete dossier dat het horecabedrijf over motel Tiel heeft. Een woordvoerder van Van der Valk kan niet zeggen of er in het dossier ook tekeningen zitten van de foutieve staalconstructie onder het parkeerdek. Het horecabedrijf moet die tekeningen uiterlijk eind volgende week aan de gemeente overleggen.

Het onderzoeksbureau van Van der Valk gaat ook de bouwkundige staat bekijken van vijf andere motels van het bedrijf. Die inspecties beginnen zodra het onderzoek naar het ingestorte parkeerdek is afgerond, aldus een woordvoerder.

Reageer op dit artikel