artikel

Brandveiligheid Van der Valk Apeldoorn niet in orde

Horeca

De brandveiligheid in Van der Valkhotel De Cantharel in Apeldoorn was tot twee weken geleden onvoldoende. Dat blijkt uit een onderzoek van de brandweer in Apeldoorn dat zaterdag 2 maart openbaar werd.

Bij een controle op 18 februari constateerde de brandweer tekortkomingen. De vluchtsignalering was onvoldoende, er ontbraken blusmiddelen in het kantoorgedeelte van het complex, de metalen constructie van de kelder was onvoldoende bekleed met brandwerend materiaal en de brandwerendheid van verschillende deuren en doorgangen schoot tekort. De brandweer van Apeldoorn heeft het bedrijf opgedragen voor 25 mei orde op zaken te stellen. Het concern heeft toegezegd maatregelen te nemen, zo meldde de directeur van het hotel, M. van der Laan, zaterdag 2 maart.

Volgens een woordvoerder van de brandweer in Apeldoorn zijn de tekortkomingen niet ernstig. ‘Wat we hier zien, komen we tegen in veel meer horecagelegenheden. Er is geen reden om in paniek te raken.’ Van sluiting van het complex is geen sprake, aldus de woordvoerder.

Het Van der Valkconcern heeft inmiddels een extern bureau in de arm genomen dat het hele gebouw zal onderzoeken. Binnen vier weken brengt dit bureau verslag uit aan de directie, zo meldt de directeur. Hij benadrukt dat de veiligheid van bezoekers op geen enkele wijze in het geding is.

De afgelopen weken bleek dat ook bij andere Van der Valkzaken de brandveiligheid niet in orde is. Het concern staat volop in de schijnwerpers sinds bijna drie weken geleden een deel van een parkeerdek van het Van der Valkmotel in Tiel naar beneden kwam. Bij enkele horecagelegenheden van het concern wordt de bouwkundige staat onderzocht.

Reageer op dit artikel