artikel

Grote brand cafés in centrum Winschoten

Horeca

In het centrum van Winschoten heeft woensdagochtend een grote brand gewoed in vijf cafés. Twee cafés zijn volledig uitgebrand, van een derde ging het dak verloren en nog eens twee andere liepen forse brand-, rook- en waterschade op. De brand brak om 4.00 uur uit bij de cafés op de kruising van de Carolieweg en de Blijhamsterstraat vlakbij het marktplein. Vlak voor 9.00 uur werd het sein brandmeester gegeven, aldus een woordvoerder van de hulpdiensten.

Er was een enorme rookontwikkeling. De oorzaak is nog onbekend. Een gedeelte van de binnenstad is afgesloten. Een aantal winkels zal daardoor voorlopig onbereikbaar zijn. Om er zeker van te zijn dat er geen eventuele slachtoffers in de puinhopen over het hoofd worden gezien worden er speurhonden van het Korps Landelijke Politiediensten ingezet. Tijdens de brand zijn echter vermoedelijk geen slachtoffers gevallen, aldus burgmeester N. Vlietstra van Winschoten. Hulpverleners hebben een aantal mensen in veiligheid gebracht, maar het is nog onduidelijk of er personen vermist zijn, zo meldde de woordvoerder van de brandweer. Verscheidene buurtbewoners zijn opgevangen op het politiebureau. Een persoon is uit het raam gesprongen van het pand waar de brand ontstond. Voor de zekerheid is hij naar het ziekenhuis gebracht, net als twee politieagenten die als een van de eersten ter plaatse waren. Zij hebben rook ingeademd. Op het moment dat de brand uitbrak waren in de meeste cafés geen mensen aanwezig. In het café waar de brand uitbrak waren echter vijftien mensen. Er zijn in dat etablissement drie Russische vrouwen zonder paspoort aangetroffen. De vreemdelingenpolitie houdt zich met hen bezig. Uit angst dat er nog meer vuurhaarden zouden ontstaan, zijn vanuit de hele provincie Groningen brandweerkorpsen met groot materiaal uitgerukt. Er waren tachtig man in actie. Het nablussen zal in ieder geval nog de rest van de dag duren, aldus de brandweer.

Reageer op dit artikel