artikel

Haccp system 2000

Horeca

Een machine met Haccp system 2000 combineert de voordelen van pasteuriserende machines met de verkoopargumenten die vaak voor de niet pasteuriserende ‘bag in box’ machines worden gebruikt. Bij Haccp system 2000 wordt de zak met vloeibare ’bag in box’ mix in de gekoelde mixtank geplaatst. De mix blijft daardoor bacteriologisch goed beschermd en wordt via aan aanzuigslang rechtsreeks aan de mixpomp gekoppeld. Omdat de mix in de zak niet besmet wordt en doorlopend gekoeld wordt, is het pasteuriseren van de mixvoorraad niet nodig. Deze mix ondervindt dus geen invloed van het pasteuriseren van de vriescilinder. Tijdens het tappen komt verse nieuwe mix in de cilinder altijd vers en levert daardoor een lekker product met een hoge luchtopslag. Een normale pasteuriserende machine heeft drie plaatsen waar een directe nabesmetting plaats kan vinden, bij een ‘Haccp system 2000’ machine is dit alleen de tapkraan.

Reageer op dit artikel