artikel

Goed voorbereid op koninginnedag

Horeca

Koninginnedag is een nationale feestdag. Op die dag worden in het hele land door onder andere de plaatselijke oranjeverenigingen feesten en evenementen georganiseerd. De koningin bezoekt samen met prins Willem Alexander en met andere leden van het Koninklijk Huis in een of twee plaatsen de Koninginnedagfeesten.

Goed voorbereid op koninginnedag

Profiteer extra van Koninginnedag door uw kinderen, neefjes of nichtjes oud serviesgoed en/of keukenspullen te laten verkopen op de vrijmarkt. Zo bent u het kwijt en u verdient er ook nog iets aan. Voorkom problemen met drukte door speciale Koninginnedagmenu’s aan te bieden. Laat uw gasten kiezen uit een beperkt aantal makkelijk te bereiden gerechten. Dit bevordert de doorstroming en maakt het makkelijker voor uw personeel. Wilt u uw gasten toch menu à la carte aanbieden? Maak dan een duidelijk onderscheid tussen de snelle hap en uitgebreid dineren. Richt hiervoor een apart gedeelte in of gebruik het terras met mooi weer. Kraampjes buiten doen het ook altijd goed. Verkoop hier uw hardst lopende product als aanbieding of verwerkt in een menu.

Hare Majesteit de Koningin viert woensdag 30 april 2003 Koninginnedag mee in twee plaatsen in de provincie Overijssel. Zij bezoekt de feestelijkheden in Wijhe en Deventer. Andere leden van de Koninklijke Familie, onder wie Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en mr. Pieter van Vollenhoven, zullen haar vergezellen.

Verder zijn er door het hele land vrijmarkten, sportevenementen en live-optredens. Bereid u goed voor op de extra drukte en haal uw voordeel uit deze feestelijke dag met bijzondere acties. Kijk voor een overzicht aan evenementen in uw dorp of stad op de site www.koninginnedag.nl

De verkoop van eten en drinken in Amsterdam is tijdens Koninginnedag aan strenge regels gebonden. Lees op www.amsterdam.nl wat er wel en niet mag.

Reageer op dit artikel