artikel

Mini-aubergine ook in paars

Horeca

De witte mini-aubergine was er al, nu is kweker Eminent er ook in geslaagd een paarse variant te kweken. Ron Vijverberg van Eminent: ‘Je kunt niet de babyvruchtjes van de paarse aubergine nemen, die zijn te zacht. We zijn dus op zoek gegaan naar een ander ras. Een zaadhuis heeft dat voor ons gevonden.

De aubergine heeft een afmeting van vijf tot tien centimeter en is helemaal rond. De mini-aubergine heeft meer smaak dan zijn grotere broer, aldus Vijverberg. ‘Ik hoop dat koks die sterkere smaak ook opmerken en zodoende meer aubergine in hun keuken gebruiken.’ Verder leent de mini-uitvoering zich uitstekend om te vullen en als garnering bij gerechten. Vijverberg verwacht dat de vrucht binnenkort bij grote groothandels verkrijgbaar zal zijn. De prijs zal ongeveer liggen op €0,65 per stuk.

Wilt u aan de slag met aubergines?Kies hieronder uit enkele toepassingen met aubergine.

Iers lamsribstuk op lage temperatuur gegaard met boschampignons en aubergine

Bout en ribstuk van Sisteronlam met auberginekaviaar

Bruchette met aubergine en mozzarella

Exclusief voor abonnees van Misset Horeca en Snackkoerier

Toegang tot alle recepturen

Toegang tot alle recepturen

Reageer op dit artikel