artikel

Horecarechtzaken om domeinnamen

Horeca

Aanvechtbaar domein: www.bravilor.nl PartijenBravilor Bonamat B.V. tegen Bouman Hotelbenodigdheden B.V. SituatieBouman Hotelbenodigdheden B.V. is verkoper van Bravilor-koffiezetmachines. Bouman beheert de website www.bravilor.nl en adverteert ermee. Bravilor en andere Bravilor-dealers zijn hier niet blij mee. Uitspraak (10 augustus 2000)De rechtbank wijst de eis van Bravilor Bonamat B.V. om www.bravilor.nl te vorderen af, omdat er geen merkinbreuk […]

Aanvechtbaar domein: www.bravilor.nl

Partijen
Bravilor Bonamat B.V. tegen Bouman Hotelbenodigdheden B.V.

Situatie
Bouman Hotelbenodigdheden B.V. is verkoper van Bravilor-koffiezetmachines. Bouman beheert de website www.bravilor.nl en adverteert ermee. Bravilor en andere Bravilor-dealers zijn hier niet blij mee.

Uitspraak (10 augustus 2000)
De rechtbank wijst de eis van Bravilor Bonamat B.V. om www.bravilor.nl te vorderen af, omdat er geen merkinbreuk plaatsvindt. Bouman Hotelbenodigdheden B.V. mag gebruik blijven maken van www.bravilor.nl. De President van de rechtbank wijst op het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’.

Bijzonderheden
In een schikking tussen beide partijen is vastgelegd dat de betrokken groepen niets over deze zaak zullen melden aan derden. Inmiddels beheert Bravilor Bonamat www.bravilor.nl.

Aanvechtbaar domein: www.gaypalace.nl

Partijen
Gambrink Horeca BV tegen Data Audio Communication B.V.

Situatie
Erwin van Dalen, eigenaar van horeca-inrichting en – uitrustingsbedrijf Gambrink Horeca B.V., is tevens eigenaar van discotheek Gaypalace in Rotterdam. De disco bestaat sinds 1984 en ging in 2000 tijdelijk dicht wegens een verbouwing. In 2000 registreerde Data Audio Communication B.V. www.gaypalace.nl om op de site telefoonnummer te publiceren van diverse seksbedrijven.

Uitspraak (18 december 2001)
De rechter wees de eis van Van Dalen op www.gaypalace.nl terug te vorderen af omdat niet voldoende bewezen was dat Van Dalen het oudste recht bezit op ‘Gaypalace’. De rechter adviseerde de discoeigenaar een streepje in het adres te plaatsen: www.gay-palace.nl.

Bijzonderheden
Data Audio Communication B.V. wilde na de rechtelijke uitspraak het internetadres verkopen aan Gambrink Horeca B.V. De vraagprijs (‘enkele duizenden guldens’, Erwin van Dalen) bleek voor Gambrink Horeca te hoog. Inmiddels is www.gaypalace.nl niet meer ‘in de lucht’.

Reageer op dit artikel