artikel

Vuilnis zorgvuldig behandelen: de container

Horeca

Ieder horecabedrijf heeft buiten wel een of meer afvalcontainers staan. Zorg dat deze containers altijd gesloten zijn. Openstaande containers veroorzaken niet alleen stank, maar trekken ook ongedierte aan. Zorg dat de containers regelmatig worden opgehaald en/of geleegd. ’s Zomers is één keer per week echt het minimum.

Vuilnis zorgvuldig behandelen: de container

Plaats de vuilcontainers buiten op een plaats die niet de hele dag in de volle zon ligt, om ongewenste stankontwikkeling tegen te gaan. Zet hem ook niet direct naast de ingang voor leveranciers en/of personeel. Voorkom dat mensen of goederen langs de buitenkant van de container kunnen schuren en zo ongewenste micro-organismen de keuken in brengen.Zorg ook dat de container niet direct in het looppad staat, want bij een container wordt altijd wel eens iets gemorst. Gemorst product of vocht wordt dan niet direct mee naar binnen gelopen.Zorg dat vuilcontainers, zowel binnen als buiten, schoon zijn. Neem de reiniging op in het schoonmaakschema. En tenslotte: was altijd je handen nadat je met de containers in contact bent geweest.

‘Alles over…. HACCP’ presenteert u meer hygiënetips!
Reageer op dit artikel