artikel

Jongere liegt er in sollicitatie op los

Horeca

Werkgevers opgelet: jongeren die de horeca in willen, liegen er in sollicitatiegesprekken op los om in de smaak te vallen. Dat blijkt uit een enquête onder mannen en vrouwen van 18 tot 28 die een baan ambiëren in de hospitalitysector.

Het wervings- en selectiebureau Van Spronsen & Partners hield de enquête een paar weken geleden onder bezoekers van het Hospitality Career Event in het Olympisch stadion.

39 procent van de ondervraagden geeft aan oneerlijk te zijn tijdens een sollicitatiegesprek. Het gaat dan om het verzwijgen en verdraaien van gegevens. Esther Ottens van Van Spronsen & Partners noemt de resultaten enerzijds ‘redelijk ontluisterend’.

‘Het bewijst maar weer eens dat je als wervings- en selectiebureau gegevens van kandidaten altijd goed moet checken op juistheid.’ Anderzijds is het een bekend gegeven dat sollicitanten zich altijd mooier proberen voor te doen dan ze zijn, aldus Ottens. ‘Het is te hopen dat de overige 61 procent in de enquête wél eerlijk is geweest.’

Tips voor een goed gesprek in Alles over…. Personeel

Reageer op dit artikel