artikel

Brasserie Dubuisson

Horeca

Een kort overzicht van deze brouwerij

Assortiment
Bush
Bush Amber
Bush Blond
Bush de Noël
Cuvée des Trolls * Testresultaat bierpanel Misset Horeca

Bijzonderheden
Sinds 1991 heeft het Bush Beer er een broertje bij: de Bush de Noël, een bier dat speciaal voor de eindejaarsfeesten wordt gebrouwen. In 1994 werd het Bush Beer-gamma dat oorspronkelijk uit een bier van 12% alcohol bestond, uitgebreid met de Bush 7%. 1998, tot slot, stond in het teken van het 65-jarig bestaan van het Bush Beer dat voor de gelegenheid werd omgedoopt tot Bush Amber. De 7.000 gasten op dit feest genoten het voorrecht de officiële lancering bij te wonen: de Bush Blond.

Onstaansgeschiedenis
Brouwerij Dubuisson, die in 1994 zijn 225-jarig bestaan vierde, werd in 1769 opgericht door Joseph Leroy de stamvader (aan moederszijde) van de familie Dubuisson. In 1933 zocht Alfred Dubuisson, de toenmalige brouwer naar een oplossing tegen de toenemende concurrentie van de Engelse bieren. Hij besloot een bier op de markt te brengen dat de Belgische en Engelse smaak combineerde. Het resultaat kreeg de naam Bush Beer, de letterlijke Engelse vertaling van ‘Bière Dubuisson’. Stap voor stap veroverde het Bush Beer de markt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels