artikel

Een tropische ijsverrassing

Horeca

De recepturenbank van www.missethoreca.nl herbergt veel bijzondere en aantrekkelijke ijsrecepten. Hieronder één van de ijsvariaties, het uit India afkomstige ‘Kulfi’. Ga naar de recepturenbank voor meer ijsrecepten.

India kent weinig zoete gerechten, ook niet als dessert. Alleen bij het ontbijt of bij de thee worden weleens zoetigheden gegeven, met name aan gasten. Een goed serveerbaar zoet Indiaas gerecht is kulfi, het traditionele ijs. Het wordt gemaakt van melk die is gekookt tot ze geconcentreerd is. Er wordt door toevoeging van kruiden en noten en eventueel vruchten smaak aan te geven.

Soort recept: Nagerecht/ijscoupe
Soort keuken: Indiaas
Aantal personen: 4

Bereiding:
Klop de melk, de maïzena en de suiker door elkaar tot er geen klontjes meer zijn. Doe dit in een pan met de kruiden en de noten. Kook de compositie tot hij dik is, ongeveer 30 minuten. Laat afkoelen. Roer er de stukjes mango door en giet de compositie in vormpjes. Laat 6 à 7 uur vriezen. Varieer met de hoeveelheden suiker en kruiden. Ook kunnen er andere vruchten of noten worden gebruikt.

Ingrediënten:
0,5 stuks kaneelstokjes € 0,29
3 gram kardemom € 0,14
0,01 stuks laurier (bos) € 0,01
2,5 gram maïzena € 0,01
1 stuks mango € 1,47
1,5 liter melk € 0,84
15 gram pistachenoten € 0,16
60 gram suiker € 0,06

Kostprijs € 2,98
Prijs p.p. € 0,75

bron: Misset Horeca
auteur: Rinus Jannink