artikel

Munt moet je plagen, zegt Joop Zwiep

Horeca

Een kruidentuin moet een soort kamer zijn. Dus omgeven met grote, dichte planten.De verschillende kruiden kun je afperken met omgekeerde wijnflessen.Munt, bieslook en citroenmelisse zet altijd een beetje in de schaduw en in een pot, anders gaat het woekeren. Tijm, oregano en rozemarijn willen veel kalk. Engelse tijm heeft de meeste geur en Griekse oregano […]

Een kruidentuin moet een soort kamer zijn. Dus omgeven met grote, dichte planten.De verschillende kruiden kun je afperken met omgekeerde wijnflessen.Munt, bieslook en citroenmelisse zet altijd een beetje in de schaduw en in een pot, anders gaat het woekeren. Tijm, oregano en rozemarijn willen veel kalk. Engelse tijm heeft de meeste geur en Griekse oregano is het pittigst. Bloemen van kruiden zijn lekker in de kaas. Bloempjes van de witte bieslook en die van de indianenlook zijn heerlijk in een paddestoelensaus. Basilicum, citroenverveine en ananassalie kun je laten drogen voor een verrassend smakende thee. Citroenverveine is ook goed om in ijs te verwerken. Selderij en peterselie moet je niet naast elkaar planten. Absint kun je goed gebruiken voor het afbreken van vet. Tijm, hysop en lavendel zijn een geurig kruidentrio bij vlees. Ze geven een kaneelachtig accent. Lieve vrouwe bedstro en citroen, laten wellen in siroop, zeven, witte wijn er bij en dat in vers gedraaid ijs verwerken. Bij het planten van basilicum hopen op 4 of 5 dagen mooi en droog weer.Munt moet je plagen. In het voorjaar haal je hem uit de grond met wortels en al, spit de grond goed om en dan gaat hij gewoon weer terug. Wijnruit is giftig!

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels