artikel

Strijd om Remia Goed Idee Trofee nadert ontknoping

Horeca

De Horecava is ook het decor van de uitreiking van de Remia Goed Idee Trofee. Op de stand van Snackkoerier, in de Amstelhal, wordt dinsdag 8 januari om 16.30 uur bekend gemaakt welke drie inzendingen in aanmerking zijn gekomen voor de prijzen.

In samenwerking met sauzen- en vettenproducent Remia nodigde Snackkoerier fastfoodondernemers het afgelopen jaar uit om een vernieuwend idee voor hun bedrijfsvoering in te zenden. Het ging daarbij niet alleen om grote innovaties. Kleine verbetering kunnen evenzeer geld of gemak opleveren.

De beoordeling van de inzendingen was in handen van een jury, bestaande uit Paul van Gurp (eigenaar van twee cafetaria/broodjeszaken in Deventer en bestuurslid van KHN sector Fastfood- en IJsbedrijven), Albert Zuurveld (directeur van de zich op de jeugd richtende fastfoodformule Robin Food) en Snackkoeriers hoofdredacteur Eric Klop. Volgens de juryleden kwamen voldoende suggesties in aanmerking voor een nominatie voor de prijs. Een aantal inzendingen viel helaas af omdat het geen noviteit was of dat een idee in strijd bleek met de HACCP-eisen.

Uiteindelijk kwam de jury tot de volgende drie genomineerden voor de Remia Goed Idee Trofee 2001.

Bestaria Harte Vier in Roosendaal kwam met de suggestie om op alle sausdispensers een stickertje te plakken, waarop het personeel in een oogopslag kan zien hoeveel zij mogen pompen. Volgens eigenaar Wil Putters bespaart hij zo 30 à 40 procent op het sauzenverbruik.

Annelies Visser van cafetaria Aod Kirkrao speelt in op de toenemende vraag naar diverse sauzen met een zelf ontwikkelde sauzencarrousel. Het apparaat biedt de klanten 15 sauzen, die zij naar eigen keuze zelf mogen tappen.. ‘De mobiele carrousel staat in de zaak op een dusdanige plaats dat het gebruik hiervan optimaal aansluit bij de logistiek van de klantenafhandeling’, licht Annelies Visser toe. De kosten van het vrije verbruik zijn omgeslagen over alle andere producten.

Ook cafetaria De Smulhoek in Bergschenhoek ontbrak niet in het deelnemersveld. De familie Tjia ontving een nominatie voor een hygiënisch idee. Om te voorkomen dat hand- en theedoeken meer dan één dag achter elkaar in gebruik zijn, hanteert de cafetaria voor iedere dag doeken in een andere kleur. Maandag gebruikt men zwart linnengoed, dinsdag groen en zo verder. Op die manier is er geen verwarring op de werkvloer en zijn schone doeken dagelijks verzekerd.

Overigens gaat een eervolle vermelding uit naar cafetaria De Smickel in Ubach over Worms. Bij de hondenhaak naast de ingang is een drinkbakje bevestigd. Zo voelen ook trouwe viervoeters zich bij deze zaak welkom.Op 8 januari wordt bekend gemaakt wie van de drie genomineerden de hoofdprijs mee naar huis mag nemen. Dat is naast de Goed Idee Trofee 5000 gulden aan Remia-producten of 2500 gulden contant. Uiteraard worden deze bedragen omgerekend naar Euro’s. Datzelfde geldt voor de tweede en derde prijs, respectievelijk goed voor 2000 en 1000 gulden aan producten van Remia of 1000 en 500 gulden cash. Voor de drie prijswinnaars is er tevens een oorkonde.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels