artikel

Trouwdag Willem-Alexander en Máxima

Horeca

Koninginnesoep De naam zegt het al. Zet op deze koninklijke dag de koninginnesoep op het dagmenu. Hieronder een suggestie hoe u het kunt klaarmaken. Ingrediënten:35 gram boter, 35 gram bloem, 1 liter kippenbouillon, 100 gram gaar kippenvlees in kleine stukjes, 50 gram diepvriesdoperwten, 2 eetlepels gehakte peterselie, zout, versgemalen peper, ½ deciliter koffieroom. Bereidingswijze:Smelt de […]

Koninginnesoep

De naam zegt het al. Zet op deze koninklijke dag de koninginnesoep op het dagmenu. Hieronder een suggestie hoe u het kunt klaarmaken.

Ingrediënten:
35 gram boter, 35 gram bloem, 1 liter kippenbouillon, 100 gram gaar kippenvlees in kleine stukjes, 50 gram diepvriesdoperwten, 2 eetlepels gehakte peterselie, zout, versgemalen peper, ½ deciliter koffieroom.

Bereidingswijze:
Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door. Voeg er, voortdurend roerend, met kleine scheutjes tegelijk de bouillon aan toe tot een gebonden soep is ontstaan. Voeg het kippenvlees, de doperwten en de peterselie toe, zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat de soep vijf minuten zachtjes koken. Breng de soep met wat zout en peper op smaak en roer er vlak voor het serveren de koffieroom door.

Tip: Voor het oranjegevoel: koninginnesoep met garnalen of plakjes wortelen.

Oranjeboter

Serveer op deze dag toepasselijk een Argentijnse steak. Maak het extra feestelijk door er een toefje oranjeboter bij te serveren. Op 250 gram boter heeft u nodig:
- twee sinaasappels
- een mespuntje zout
- één citroen
Was één sinaasappel en rasp de schil. Pers daarna de sinaasappels en de citroen uit. Kook het sap met de sinaasappelrasp in tot een derde van het sap overblijft. Zeef het sap en laat het helemaal afkoelen. Klop met een mixer de boter luchtig met het zout en het sap.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels