artikel

Bloedworst van wild zwijn

Horeca

Wild zwijn stond dit jaar centraal bij ‘Koken op de Veluwe’, de culinaire wildwedstrijd van horecagroothandel Hanos op 23 september in Apeldoorn. Tijdens de Wilddag kookten 12 koks met zwijn. De gerechten waren gevarieerd.

Bloedworst van wild zwijn

De bereidingen verschilden van braden tot het verwerken tot (bloed)worst. Ook gingen de koks met verschillende delen van het beest aan de slag. Vooral het oprollen of het verwerken van ingrediënten tot een rol en de presentatie op vierkante borden vielen op.

Berry Praster, chef-kok van hotel Sterrenberg in Otterlo, werd uiteindelijk als winnaar aangewezen door de jury. Hij maakte een klapstuk van wild zwijn en kleine bloedworstjes van zwijn die hij combineerde met groene asperges. De combinatie van twee bereidingswijzen met de groente werd beoordeeld als opvallend en vernieuwend. Hij won een reis voor twee personen naar Schotland.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels