artikel

Bouillons

Horeca

De culinaire redactie maakt het u vanaf nu nog gemakkelijker met basisrecepturen van bouillons! Klik hieronder op de bouillon van uw keuze en u ontvangt een praktisch schema van alle ingrediënten die u nodig heeft. Natuurlijk aangevuld met een uitgebreide, duidelijk omschreven bereidingswijze. Print de schema’s uit en hang ze centraal op in de keuken, altijd handig! Voor achtergrondinformatie klikt u op lees verder.
Gevogeltebouillon
Runderbouillon
Visbouillon

Afwerking en verzorging
Laat de bouillon voor later gebruik niet afgedekt zo snel mogelijk afkoelen op een koele plaats buiten de koeling. Plaats de bouillon daarna zonder deksel in de koeling tot deze een temperatuur van 2 graden Celsius heeft bereikt. Dek de bouillon vervolgens af met plastic folie. De bouillon is vijf dagen houdbaar.

Benamingen bouillon
Runderbouillon: Bouillon de boeuf
Gevogeltebouillon: Bouillon de volaille
Wildbouillon: Bouillon de gibier
Lamsbouillon: Bouilllon d’agneau
Groentebouillon: Bouillon de légumes
Visbouillon: Bouillon de poisson
Kalfsbouillon: Bouillon de veau

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels