artikel

Fonds

Horeca

Zoals er perfecte basisrecepturen zijn voor bouillons, zijn die er natuurlijk ook voor fonds. En die willen wij u niet onthouden. Klik hieronder op de fond van uw keuze en u ontvangt een praktisch schema van alle ingrediënten die u nodig heeft. Natuurlijk aangevuld met een uitgebreide, duidelijk omschreven bereidingswijze. Print de schema’s uit en hang ze centraal op in de keuken, altijd handig! Voor achtergrondinformatie klikt u op lees verder.
Wildfond
Lamsfond
Kalfsfond

Fonds

Afwerking en verzorging
Laat de fond voor later gebruik niet afgedekt zo snel mogelijk afkoelen op een koele plaats buiten de koeling.

Plaats de fond daarna zonder deksel in de koeling tot deze een temperatuur van 2 graden Celcius heeft bereikt. Dek de fond vervolgens af met plastic folie. De fond is vijf dagen houdbaar.

Benamingen fonds
Runderfond:
Fond de boeuf
Gevogeltefond: Fond de volaille
Wildfond: Fond de gibier
Lamsfond: Fond d’agneau
Groentenfond: Fond de légumes
Visfond: Fond de poisson
Kalfsfond: Fond de veau