artikel

Glas en gekleurd design populair

Horeca

Mooi serviesgoed kost meer dan het standaard witte kopje van (dik) porselein. Maar het betaalt zichzelf wel terug, omdat u dankzij een mooie presentatie meer kunt vragen voor een consumptie.


Kleur
Alles mag, zolang er het serviesgoed maar kleur heeft. Vooral voor de koffie leveren veel leveranciers mooie kleurrijke kopjes en schotels. Maak het koffieservies af met bijpassende bakjes voor suiker, melk en koekjes of chocolaatjes.

Glas
Glas is populair, vooral bij koffieconsumptie. Serveer een Latte Macciato met melk, koffie, melkschuim en een verrijkende likeur in een longdrinkglas. Of verwen uw gasten met een handzame grote kop cappuccino met magere melk en onderin een dot slagroom. Lekker voor de koude dagen.Theeglazen doen het eveneens goed. De gast ziet de thee trekken en dit verhoogt de theebeleving.

Vorm
Theekopjes van fijn porselein, met een lage brede vorm, zodat de kleur van de thee goed te zien is, maken dat de thee nog lekkerder smaakt.

TIP
Verwarm, zoals u dat ook bij koffiekopjes doet, theekopjes voor. Zo blijft de thee beter op temperatuur en daarmee beter op smaak. Espressomachines hebben veelal een bijpassende servieswarmer.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels