artikel

Gran Dorado exit, Center Parcs voor 100 miljoen onder het mes

Horeca

Gran Dorado verdwijnt definitief als merknaam. De vijf bungalowparken die tot voor kort de naam Gran Dorado voerden, gaan verder als Center Parcs. Een miljoeneninvestering moet de parken hernieuwd op de kaart zetten.

Het eind van Gran Dorado kwam vorig jaar al in zicht, toen de Nederlandse Mededingingsautoriteit (Nma) een stokje stak voor de overname van 38 Gran Dorado-parken door Pierre & Vacances, de grootste aanbieder van vakantiebungalows in Europa. De Nma voorzag dat het Franse concern een te machtige speler werd. Daarop werden 33 voor het merendeel kleinere Gran Dorado-parken aan Landal GreenParks overgedaan. Landal werd daarmee in één klap de grootste aanbieder van vakantiebungalows in ons land.

De vijf Gran Dorado-parken die overbleven (drie in Nederland, twee in Duitsland) worden nu ondergebracht bij Center Parcs en gaan flink onder het mes. Center Parcs stopt in totaal 100 miljoen euro in de upgrading van bungalows en horecaformules. ,,We zijn geen Gran Dorado meer, dus zaken als een Gran Buffet moet je schrappen’’, zegt Arjan de Boer, product manager Europe bij Center Parcs.

Per 1 januari 2003 heeft Center Parcs op het Europese vasteland in totaal 15 parken, onderverdeeld in drie submerken: Center Parcs Original, de tien huidige parken van Center Parcs in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk; FreeLife from Center Parcs, de drie parken van Gran Dorado in Nederland en Duitsland in het binnenland; en SeaSpirit from Center Parcs, de twee parken van Gran Dorado aan de Nederlandse kust (Port Zeelande en Zandvoort).

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels