artikel

Lamsfilet met peultjes, bleekselderij, Hoisinsaus en Hertog Jan Bockbier

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:500 gram lamsfilet150 gram peultjeseen bleekselderijstengeleen lente uitjeeen halve rode paprikatwee eetlepels Hoisinsaus (pruimensaus)vier eetlepels zonnebloemolie2 dl Hertog Jan Bockbier (flesje van 30 cl)peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
Draadjes verwijderen van de bleekselderij en in dunne reepjes snijden. Eventuele draadjes voorzichtig afritsen van de peultjes. Zaadlijst verwijderen uit de rode paprika en in reepjes snijden. Lamsfilet in dunne plakjes snijden. Olie verwarmen in een wok en hierin de plakjes lamsfilet om en om bakken. Goed omscheppen, bleekselderij en peultjes toevoegen en roerbakken. Bier en Hoisinsaus (verkrijgbaar bij Chinese toko’s) eraan toevoegen.

Voortdurend roeren en drie minuten goed verwarmen. Vervolgens de in reepjes gesneden rode paprika en het fijngesneden lente uitje erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Zo warm mogelijk serveren met droog gekookte witte rijst, mihoen of dunne bami, vergezeld van een goed gekoeld glas Hertog Jan Bockbier.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels