artikel

Lamsschouder met winterwortel, sperziebonen en Hertog Jan Bockbier

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:
600 gram ontbeende, magere lamsschouder
een ui
twee tenen knoflook
250 gram winterwortel
200 gram sperziebonen
1,5 dl kippen- of lamsbouillon
een theelepel fijn gekneusde komijnzaadjes
twee eetlepels roomboter
twee eetlepels olijf- of zonnebloemolie
2 dl Hertog Jan Bockbier (flesje van 30 cl)
vier kleine takjes rozemarijn
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
Winterwortel schillen en in blokjes snijden. Ui en knoflook schillen en in stukjes snijden. Eventuele draadjes van de sperziebonen verwijderen en halveren. Magere lamsschouder in blokjes snijden en licht bestrooien met zout en peper. Een mengsel van roomboter en olie verwarmen in een braadpan en de blokjes lamsschouder aanbraden. Goed omscheppen. Ui en knoflook zo kort mogelijk mee bakken. Hittebron verlagen.

Bouillon en fijn gekneusde komijnzaadjes erbij doen en in ruim 75 minuten gaar stoven. Vijftien minuten voor het einde van de stooftijd blokjes winterwortel, sperziebonen en het bier eraan toevoegen en verder stoven. Af en toe omscheppen. Ervoor zorgen dat de groente niet te zacht wordt. Op smaak brengen met peper en zout. Vlees en saus over voorverwarmde borden verdelen en garneren met een klein takje rozemarijn. Serveren met aardappelkroketjes of gebakken krielaardappeltjes, vergezeld van een goed gekoeld glas Hertog Jan Bockbier.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels