artikel

Maestro Gelato onder eigen beheer verder

Horeca

Het bij het faillissement van ijsmixenfabrikant Swenty betrokken merk Maestro Gelato inclusief Ice King concept maakt zelfstandig een doorstart. Beide merken zijn niet, zoals eerder bericht, met de andere activa door Friesland Madibic uit de failliete boedel van Swenty overgenomen.

Dit vertelt de eigenaar van beide merken, Edwin de Koeyer. ‘Swenty produceerde en verkocht de ijsmixen en de Ice King machine onder licentie. Beide namen en concepten zijn op mijn naam geregistreerd.’ Ongeveer drie weken voor het faillissement trok De Koeyer de licentie in. De curator kon daardoor de naam, receptuur en het patent op de Ice King niet doorverkopen. ‘Ik voorzag een faillissement omdat Swenty al langere tijd geen royalty’s betaalde.’

De Koeyer neemt, samen met Swenty’s voormalig exportmanager Marc van Houtven, nu zelf de verkoop van mixen en machine ter hand vanuit het Belgische Meerhout. ‘We hebben een Spaanse fabrikant (René Pico) gevonden die zowel de basismixen en de kant en klaat mixen voor de Ice King bereidt.’ De fabrikant heeft bovendien een licentie voor de verkoop in Spanje en Portugal genomen.

De Koeyer wil de Ice King met bijbehorende mixen nu voortvarend in de markt zetten. ‘De Ice King is een idiot proof systeem waarmee ongeschoold personeel perfect ijs kan maken. Bovendien is er geen aparte bereidingsruimte nodig omdat het ijs rechtstreeks in de koeling wordt gedraaid.’

Volgens de Koeyer is de machine bij uitstek geschikt voor een franchiseformule of shop in shop concept. ‘In het Midden Oosten gaat er iemand mee aan de slag. Die heeft een licentie genomen en wil een ijsformule opbouwen.’ Voor de rest van Europa zoekt De Koeyer een partner die financieel en logistiek sterk is. ‘We denken daarbij aan een internationaal werkende koffie- of fastfoodketen.’

Voor de Nederlandse markt acht De Koeyer de Ice King bovendien geschikt voor cafetaria’s met een goede uitstraling. ‘Het is een concept voor de bovenkant van de markt. Het exclusieve karakter van ambachtelijk ijs moet bewaard blijven.’ De ondernemer denkt daarbij aan een leaseconstructie voor de machine. ‘Dan blijven de kosten voor een cafetariahouder overzichtelijk.’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels