artikel

Receptuur voor 1 liter kalfsfond (jus de veau)

Horeca

Ingrediënten Schoon of vuil product Kilo Liter Stuk Prijs per kilo, liter of stuk Ingrediëntprijs kalfsbeenderen n.v.t. 1,5     €1,43 €2,14 winterpeen schoon 0,2   €0,95 €0,21 uien schoon 0,2   €0,69 €0,15 prei schoon 0,2     €1,22 €0,27 tomatenpuree n.v.t. 0,25     €1,69 €0,42 tijm n.v.t.     1/30 €1,22 €0,04 […]

Ingrediënten Schoon of vuil product Kilo Liter Stuk Prijs per kilo, liter of stuk Ingrediëntprijs
kalfsbeenderen n.v.t. 1,5     €1,43 €2,14
winterpeen schoon 0,2   €0,95 €0,21
uien schoon 0,2   €0,69 €0,15
prei schoon 0,2     €1,22 €0,27
tomatenpuree n.v.t. 0,25     €1,69 €0,42
tijm n.v.t.     1/30 €1,22 €0,04
laurierblad (gedroogd) n.v.t. 0,002       €3,34 (35 gram) €0,09
peperkorrels n.v.t. 0,005       €10,36 (500 gram) €0,10
water n.v.t.    5    €0 €0
           
             
          Kostprijs per liter €3,42
        Kostprijs per persoon n.v.t.

Bereidingswijze jus de veau:
1.Bruneer de kalfsbeenderen in de oven op 200 graden tot deze goudbruin zijn.
2.Winterpeen, uien en prei schillen, wassen en in ongeveer 6 cm.grote gelijke stukken snijden.
3.Leg de gebruneerde kalfsbeenderen in een pan, voeg tomatenpuree toe en vul dit op met koud water.
4.Breng het geheel aan de kook en schuim af met een grote pollepel.
5.Voeg het bouquet garni en de kruiden toe en laat het geheel op een laag vuur gedurende 15 uur zachtjes doorkoken.
6.Zeef de jus door een fijne zeef en laat deze hierna verder reduceren tot de gewenste dikte en sterkte.
Terug naar receptenoverzicht…